ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Βελονισμός και υπογονιμότητα

Βιωματικά Σεμινάρια

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ – ΣΤΕΙΡΟΤΗΤΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο βελονισμός είναι μία αρχαία θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόστηκε πριν από χιλιάδες χρόνια στην Κίνα, επεκτάθηκε όμως και εφαρμόστηκε εκτεταμένα σε όλες τις χώρες της Άπω Ανατολής και σε πολλές αναπτυγμένες χώρες του δυτικού κόσμου. Σήμερα ο Ιατρικός Βελονισμός εφαρμόζεται ως ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες. Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι έρευνες που αποδεικνύουν ισχυρά ότι ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών διαταραχών και της υπογονιμότητας, σε άνδρες και γυναίκες, καθώς και στην υποβηθούμενη εγκυμοσύνη (ΙVF) ως παράλληλα εφαρμοζόμενη τεχνική, αυξάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας.

Η χρήση του βελονισμού στην υπογονιμότητα έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο βελονισμός φαίνεται ότι έχει δράση στη βελτίωση της αιματικής ροής ωοθηκών και μήτρας, όπως επίσης έχει δοκιμαστεί με επιτυχία σαν αναλγητικό κατά τη διάρκεια της ωοληψίας. Μπορεί να ισορροπήσει τις ενδοκρινικές και μεταβολικές διαταραχές γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και έχει θετικό αποτέλεσμα στο ποσοστό κλινικών κυήσεων.

Όλο και περισσότερος κόσμος απευθύνεται πλέον στον βελονισμό για την αντιμετώπιση πληθώρας καταστάσεων. Η εύκολη εφαρμογή του και η ασφάλεια που παρέχει τον καθιστούν ως ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του ιατρού.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο Ιατρικός Βελονισμός πλαισιώνεται από κανόνες και νόμους για την ασφάλεια τόσο των ασθενών όσο και των ιατρών που τον εφαρμόζουν. Στην προσπάθειά του το Ελληνικό Κράτος να κατοχυρώσει το δικαίωμα των Ελλήνων ασθενών για ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή του Βελονισμού, όρισε ως απαραίτητη προϋπόθεση, με την υπ’ αριθμόν 574/Α4/1191/21-2-1980 απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, την εκτέλεση βελονισμού μόνο από πτυχιούχους ιατρούς που διαθέτουν εμπειρία και έχουν εκπαιδευτεί στην βελονοθεραπεία και σε καμία περίπτωση από μη ιατρούς οποιοδήποτε επάγγελμα υγείας και αν κάνουν.

Θετικά στοιχεία του βελονισμού στην υπογονιμότητα:

Ρυθμίζει τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για τη γονιμότητα
Αυξάνει τη αιμάτωση στα αναπαραγωγικά όργανα
Αυξάνει τη παραγωγή ωαρίων, γεγονός που θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες κλινικής κύησης
Ενισχύει τη ωχρινική (εκκριτική) λειτουργία
Ρυθμίζει την έκφραση του υποδοχέα της FSH
Ομαλοποιεί τα επίπεδα κορτιζόλης και προλακτίνης
Μειώνει το στρες
Υποβοηθά την εμφύτευση του εμβρύου

Συντονιστής: Γιώργος Στεφάνου

(Ιατρός Αιματολόγος, Ειδικός Ιατρικού Βελονισμού, Κοσμητικού Βελονισμού & Ωτοβελονισμού)

Σαββάτο 19 Μαρτίου 2016 και ώρα 18.00 – 20.00 μ.μ.

Συναισθηματικός Κόσμος Αγίας Λαύρας 24 Αθήνα 11141 (11ος όροφος)

Είσοδος Ελεύθερη κατόπιν Τηλεφωνικής Κράτησης

στο τηλέφωνο 6940 803803 (Αλεξίου Ειρήνη)

Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας