ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Διαχείριση θυμού

Βιωματικά Σεμινάρια

Ένα Βιωματικό Σεμινάριο για την αναγνώριση και διαχείριση του θυμού μας
Διάρκεια: 2,5 ώρες

Ο θυμός είναι ένα έντονο συναίσθημα. Όταν το άτομο νιώθει ότι εμποδίζεται να ικανοποιήσει μια ανάγκη του τότε ο θυμός κάνει την εμφάνισή του για να μας ενημερώσει ότι κάποιος άνθρωπος ή κάποια κατάσταση απειλεί να παραβιάσει κάποιο όριο μας.

Ο θυμός είναι η συγκινησιακή κατάσταση που εμφανίζεται σαν μια φυσική απάντηση στην απειλή. Συνήθως ένα αίσθημα αδικίας, προσβολής, ντροπής, υποτίμησης, απώλειας ελέγχου, σκέψεις ότι ο άλλος καταπατά τα δικαιώματά μας, ότι μας υποτιμά, ότι μας ταπεινώνει, ή νιώθουμε το δίκιο να μας πνίγει και είμαστε ανήμποροι να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας όπως θα θέλαμε, είναι αιτίες που πυροδοτούν την έναρξη των συμπτωμάτων του θυμού!

Όλοι βιώνουμε θυμό (είναι ένα βασικό συναίσθημα της ανθρώπινης φύσης μας) απλά τον εκδηλώνουμε ο καθένας με το δικό του τρόπο. Ορισμένοι άνθρωποι τον συγκρατούν και προσπαθούν να τον «πνίξουν», άλλοι τον εξωτερικεύουν άμεσα με βίαιο τρόπο (λεκτική ή σωματική βία) και άλλοι τον αναγνωρίζουν και τον διαχειρίζονται. Η ενστικτώδης έκφραση του παρόλα αυτά είναι επιθετική.

Η επίλυση του θυμού, δεν είναι απλή διαδικασία. Υπάρχουν όμως τρόποι για να κατευνάσουμε το αρχικό συναίσθημα ώστε να μην οδηγήσει σε μεγαλύτερη έξαρση. Μία πρώτη διαδικασία είναι η αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας.

Σκοπός του βιωματικού σεμιναρίου είναι:
• να μας φέρει σε επαφή με το πως βιώνουμε το θυμό μας
• να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη λειτουργία του θυμού μας και τις επιπτώσεις που έχει σε μας και στους γύρω μας
• να μας διευκολύνει να ανακαλύψουμε δημιουργικούς τρόπους διαχείρισής του
• να μας δώσει εναύσματα ώστε να συνειδητοποιήσουμε ποιες είναι και από πού προέρχονται οι πεποιθήσεις -γνωστικές αλληλουχίες- που μας οδηγούν σε ερμηνεία και αξιολόγηση των γεγονότων που μας προκαλούν θυμό
• να μας δείξει τρόπους ώστε να θέσουμε τις βάσεις για την εγκαθίδρυση νέων λειτουργικών πεποιθήσεων για τον εαυτό μας

Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της βιωματικής μάθησης, οπότε η ενεργή συμμετοχή όλης της ομάδας αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του.

Συντονίστρια
Μαρία Χρονοπούλου, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Msc, MA Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, Marte Meo Practitioner.

Χρόνος & Τόπος Διεξαγωγής

Σάββατο, 28 Μαΐου 2016 στις 7 μ.μ. – 9:30 μ.μ.

Χοροπατήματα : Ρέας 9 και Νυμφών, Γαλάτσι, Αθήνα

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα :
6979118158 Κώστας Πασσαδέλλης
6945578529 Ρόζα Καρρά