ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Ομάδα επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων

Βιωματικά Σεμινάρια

Μέσα σ’ ένα στάδιο εσωτερικών συγκρούσεων, οι έφηβοι καλούνται να πάρουν μια πολύ σημαντική απόφαση για την υπόλοιπη ζωή τους. Να αποφασίσουν για την επαγγελματική τους ζωή και να συνθέσουν το επαγγελματικό τους προφίλ στο οποίο μελλοντικά θα επενδύσουν και θα αναπτυχθούν.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, αποσκοπεί στο να βοηθήσει το μαθητή να επιλέξει το σωστό επάγγελμα σύμφωνα με τις ικανότητες και δεξιότητες που έχει ή που μπορεί να αναπτύξει. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη διαδικασία κατά την οποία ο έφηβος συνθέτει το επαγγελματικό του προφίλ, μέσα από τη διερεύνηση των προσωπικών του χαρακτηριστικών, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων, των αξιών και των ενδιαφερόντων του και το συνδυάζει με τα επαγγέλματα της αγοράς εργασίας και τις προοπτικές απασχόλησης του κάθε επαγγέλματος, λαμβάνοντας υπόψη του και την υπάρχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

Πρώτος στόχος του επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι να βοηθήσει τον έφηβο να λάβει αποφάσεις και να κάνει επιλογές που σχετίζονται με το μέλλον του και την καριέρα του και που θα τον επηρεάσουν θετικά στην επαγγελματική του αποκατάσταση.

Ο δεύτερος και κυρίαρχος στόχος του επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι να βοηθήσει τον έφηβο να μάθει τη διαδικασία του «πώς επιλέγω» και «πώς παίρνω απόφαση» για το «ποιό επάγγελμα θ’ ακολουθήσω».

Η μεθοδολογία αυτή θα βοηθήσει και στην μετέπειτα πορεία της επαγγελματικής ζωής του, όταν ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοια επαγγελματικά διλήμματα και αποφάσεις.

Συντονίστρια:

Λία Αχλαδά

Απόφοιτη Ψυχολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ψυχοθεραπείας Gestalt, την εκπαίδευση Gestalt in Organizations. Εργάζεται ως ψυχολόγος, ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και είναι συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απευθύνεται:  Tο πρόγραμμα, απευθύνεται κυρίως σε μαθητές Λυκείου και ολοκληρώνεται σε πέντε ομαδικές συναντήσεις και μια ατομική, διάρκειας 2 ωρών.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός παρέχεται μέσα από μια σειρά ατομικών και ομαδικών συναντήσεων, στις οποίες εφαρμόζονται βιωματικές ασκήσεις, δίνονται ερωτηματολόγια και υπάρχει διάλογος, τόσο με το μαθητή όσο και με τους γονείς.

Χώρος διεξαγωγής: Συναισθηματικός Κόσμος

Αγίας Λαύρας 24, Αθήνα, Τ.Κ. 11141 (11ος όροφος)

Συναντήσεις: 6

Διάρκεια: 2 ώρες

Κόστος συμμετοχής: 30€ κάθε συνάντηση (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 23%)

Ημερομηνία πρώτης συνάντησης: Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ώρα: 12:00 – 14:00

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε:

Χρήστος Κόκκινος: 6932 222207,    kokkinos@emotionalworld.gr

Λία Αχλαδά :              6974 336733,    achlada@emotionalworld.gr