Θηλασμός
Ο θηλασμός αποτελεί τη πρώτη αξιοσημείωτη εκδήλωση αγάπης της μητέρας προς το παιδί της. Αυτό ισχύει καθώς ο μητρικός θηλασμός θωρακίζει τον οργανισμό του βρέφους με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σε βαθμό που κανένα γάλα εμπορίου δε μπορεί να προφέρει. Οι διατροφικές οδηγίες κατά τη διάρκεια του θηλασμού δε διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από τις οδηγίες της κύησης. Η εργαζόμενη μητέρα που θηλάζει έχει ανάγκη από μια σωστή διατροφή που χαρακτηρίζεται για τη ποικιλία στη σύνθεσή της. Για τη ποιότητα του μητρικού γάλακτος, η θηλάζουσα πρέπει να καταναλώνει άφθονα υγρά και να μειώσει τη κατανάλωση τσαγιού, καφέ, μπύρας και κρασιού. Επιπλέον, η ποσότητα ασβεστίου και πρωτεϊνών που απαιτούνται είναι δυνατόν να χορηγούνται με το γάλα. Η κατανάλωση, λοιπόν, μίας φιάλης (650 ml) γάλατος/ ημέρα και δύο μεγάλων φρούτων (συνολικά 400gr) θεωρούνται επαρκή.