ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Αυτοεκτίμηση – Αυτοπεποίθηση

Βιωματικά Σεμινάρια

Η αυτοεκτίμηση είναι το σημαντικότερο “καύσιμο” για την ψυχική μας υγεία και καθορίζει όλους τους τομείς της ζωής μας.

Είναι σημαντική για την ισορροπία του καθενός.

Είναι αυτή που μας επιτρέπει να τολμάμε, να επιμένουμε, να αποδεχόμαστε.

Είναι το πολύτιμο “εσωτερικό” λουλούδι μας, είναι το κλειδί της ζωής.

Η αυτοεκτίμηση δείχνει πόσο καλά νιώθουμε μέσα μας, επηρεάζει όλες τις πλευρές της ζωής μας, την επαγγελματική επιτυχία, τις σχέσεις μας με τους άλλους, τις επιδόσεις μας και τελικά το βαθμό ευχαρίστησής και ικανοποίησης μας που λαμβάνουμε από εμάς και το περιβάλλον.

Η αγάπη για τον εαυτό μας, η αυτοεκτίμηση, σημαίνει να έχουμε θάρρος να είμαστε ο εαυτός μας.

Η αυτογνωσία και η ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να αξιοιποιούμε τα δυνατά μας σημεία και τις αρετές μας αναπτύσσονται με τα χρόνια και την εμπειρία μας.

Είναι όμως σημαντικό να μάθουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, γιατί αυτό οδηγεί στο να έχουμε αυξημένη αυτοπεποίθηση και να σκεφτόμαστε θετικά – να χτίζουμε υγιή συναισθηματικά θεμέλια.
Όταν νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, είμαστε λιγότερο επικριτικοί και ταυτόχρονα πιο συγκαταβατικοί προς τους άλλους και τον εαυτό μας. Η αυτοεκτίμηση μας βοηθά να αψηφούμε τους αυτοπεριορισμούς, γεννά μια αίσθηση ηρεμίας και ικανοποίησης και μας καθιστά πιο δεκτικούς στην αγάπη των άλλων.

Ο Τσάρλι Τσάπλιν στα 70στα γενέθλιά του είπε: ” Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αντιπαραθέσεις, τις συγκρούσεις και οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετωπίζουμε με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Αυτό το λέμε αυτοεκτίμηση”.

Στο εργαστήριο αυτό θα δούμε τι σημαίνει αυτοεκτίμηση, πώς τη βιώνει ο καθένας μας και πως μπορεί να τη χτίσει μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων .
Αυτό το σεμινάριο είναι μια πρόσκληση για να διερευνήσουμε τι σημαίνει η αυτοεκτίμηση για την ύπαρξη μας και γενικότερα για την πορεία ανάπτυξής μας και την αυτογνωσία μας.

Το βιωματικό σεμινάριο απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία τους και να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Εισηγήτρια :
Λία Αχλαδά
Απόφοιτη Ψυχολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ψυχοθεραπείας Gestalt, την εκπαίδευση Gestalt in Organizations. Εργάζεται ως ψυχολόγος, ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και είναι συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί :

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 από 11:30 π.μ. μέχρι 6:00 μμ
στο Συναισθηματικό Κόσμο : Αγίας Λαύρας 24, Αθήνα 111 41 (11ος όροφος)

Κόστος συμμετοχής:
80 €

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στα Ελληνικά & θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου οι συμμετοχές είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε:

Χρήστος Κόκκινος: 6932 222207, kokkinos@emotionalworld.gr

Λία Αχλαδά: 6974 336733, info@emotionalworld.gr

 

Λήψη του εντύπου σε αρχείο μορφής .pdf