ΕΛΛΗΝΙΚΑ | ENGLISH

Βιώστε δωρεάν τη δυναμική μιας ομάδας επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές λυκείου διάρκειας 3 ωρών

Βιωματικά Σεμινάρια

Μέσα σ’ ένα στάδιο εσωτερικών συγκρούσεων, οι έφηβοι καλούνται να πάρουν μια πολύ σημαντική απόφαση για την υπόλοιπη ζωή τους. Να αποφασίσουν για την επαγγελματική τους ζωή και να συνθέσουν το επαγγελματικό τους προφίλ στο οποίο μελλοντικά θα επενδύσουν και θα αναπτυχθούν.

Ο επαγγελματικός προσανατολισμός, αποσκοπεί στο να βοηθήσει το μαθητή να επιλέξει το σωστό επάγγελμα σύμφωνα με τις ικανότητες και δεξιότητες που έχει ή που μπορεί να αναπτύξει. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη διαδικασία κατά την οποία ο έφηβος συνθέτει το επαγγελματικό του προφίλ, μέσα από τη διερεύνηση των προσωπικών του χαρακτηριστικών, των ικανοτήτων και δεξιοτήτων, των αξιών και των ενδιαφερόντων του και το συνδυάζει με τα επαγγέλματα της αγοράς εργασίας και τις προοπτικές απασχόλησης του κάθε επαγγέλματος, λαμβάνοντας υπόψη του και την υπάρχουσα κοινωνικο – οικονομική κατάσταση.

Πρώτος στόχος του επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι να βοηθήσει τον έφηβο να λάβει αποφάσεις και να κάνει επιλογές που σχετίζονται με το μέλλον του και την καριέρα του και που θα τον επηρεάσουν θετικά στην επαγγελματική του αποκατάσταση.

Ο δεύτερος και κυρίαρχος στόχος του επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι να βοηθήσει τον έφηβο να μάθει τη διαδικασία του «πώς επιλέγω» και «πώς παίρνω απόφαση» για το «ποιό επάγγελμα θ’ ακολουθήσω».

Η μεθοδολογία αυτή θα βοηθήσει και στην μετέπειτα πορεία της επαγγελματικής ζωής του, όταν ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοια επαγγελματικά διλήμματα και αποφάσεις.


Συντονίστρια:
Λία Αχλαδά

Απόφοιτη Ψυχολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση ψυχοθεραπείας Gestalt, την εκπαίδευση Gestalt in Organizations. Εργάζεται ως ψυχολόγος, ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και είναι συντονίστρια ομάδων αυτογνωσίας.

Απευθύνεται:  Το Βιωματικό Εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές  Λυκείου και τους γονείς τους.

Το Βιωματικό εργαστήριο θα διεξαχθεί :
Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 από τις  18:00 μέχρι τις 21:00  στο Συναισθηματικό Κόσμο : Αγίας Λαύρας 24, Αθήνα 111 41 (11ος όροφος)

Διάρκεια: 3 ώρες

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε:

Δημήτρης Μπόκαρης:   6942 646256,   bokaris@emotionalworld.gr
Χρήστος Κόκκινος:      6932 222207,  kokkinos@emotionalworld.gr

 

λήψη αρχείου σε μορφή pdf